SKAL DU VÆLGE EN LUFT TIL VAND VARMEPUMPE?

Med en luft til vand-varmepumpe kan energien i luften udnyttes

Vælger du en luft til vand-varmepumpe, kan du nyde den praktiske fordel, at du får både varme og varmt vand til din bolig. Den nyeste Teknologi gennem de seneste år er væsentlig forbedret, og nyindkøbte anlæg er i dag virkeligt effektive.

Det er en hel del billigere end at installere et jordvarmeanlæg. Haven skal ikke opgraves til nedlægning af slanger i jorden.

Du kan til gengæld producere din egen energi og derved opnå store besparelser økonomisk.

I frostvejr virker varmepumpen stadig

 Luft til vandvarmepumpen sætter den indsugede ude luft under et højt tryk. Derfor kan den faktisk udvinde energi ud af luft, som er under frysepunktet

Dog knapt så effektivt som jordvarme

At luft til vand varmepumpen er knapt så effektiv som et jordvarmeanlæg, har den årsag, at den ude luft, som varmepumpen trækker energi ud af, svinger en del temperaturmæssigt. Ved jordvarme har den jordopvarmede væske, som jordvarmeanlægget henter op, en mere konstant temperatur hele året rundt.

Når du vælger jordvarme, skal du have et jordvarmeanlæg. Et jordvarmeanlæg er bestående af et nedgravet rørsystem. Dertil kommer en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på varme i jorden og pumpens køle væske til udvinding af energi. 300 m2 grund er nok. Bor du på en ganske lille grund, kan jordvarmen hentes via en lodret boring. Den lodrette boring har også den fordel, at haven ikke skal graves op.

Hvad er en luft til vand varmepumpe

Ved en luft til vand varmepumpe løsning trækkes ophobet energi i luften ud og "lægges" i vandet i din boligs varmtvandsbeholder. Den står ofte udenfor huset. Udeluften trækkes ind i varmepumpen via en ventilator. Luften sættes under kraftigt tryk. Luften under tryk indeholder energi, som trækkes ud og bruges til at opvarme væske.

Væsken sendes ind i huset til varmtvandsbeholderen gennem et rør eller en slange. I varmtvandsbeholderen opvarmer væsken vand til brug og vand til radiatorvand og vand båren gulvvarme.  

Få fire kWh, når du bruger én

Varmepumpen kræver strøm for at fungere. En fascinerende fordel er, at den bruger 1 kWh til drift, så producerer den 3-5 kWh til opvarmning. Luft til vandvarmepumpen har en SCOP-værdi. Værdien er en beregning over, hvor mange kWh den er i stand til at producere for hver kWh, som forbruges. Kig på SCOP værdien - jo højere SCOP-værdi, jo mere effektiv er din varmepumpe.

Når du skal vælge luft til vand varmepumpe til din bolig

Kontakt os og hør om dine muligheder for at få en besparende varmeløsning til din bolig. Vi kommer over hele Østjylland, men vi er særdeles kendt for at lave gode løsninger med din varmepumpe i Odder, Hundslund, Malling, Beder, Mårslet, Hasselager, Hørning, Solbjerg og Skanderborg og omegn.

Bedre Bad – Bedre Energi Odder er din lokale specialist i luft til vand-varmepumper. Vores dygtige medarbejdere står klar med gode råd, og kan hjælpe dig frem til den helt rigtige løsning. Når du handler med os, er der ingen svinger i valsen. Vores priser inkluderer alle omkostninger i forbindelse med projektet. Dvs. at prisen afspejler levering, montering og oprydning efter færdigt projekt. På denne måde sparer vi vores kunder for den ubehagelige oplevelse at finde ekstra regninger og gebyrer undervejs og efter projektet. Vælger du os som din samarbejdspartner får du altså en transparent og ærlig partner, som har øje for kvalitet og aldrig godkender mindre end det bedste stykke arbejde. Når vi forlader dit projekt, kan du være helt sikker på at arbejdet er udført til UG, og at du får et kvalitets stykke arbejde, som vil gavne dig i fremtiden.

Bliv klogere på energi- og varmeløsninger – læs mere om:

Herunder finder du links til flere af vores energirelaterede sider. Du kan finde informationer om diverse varmepumper, energioptimering og meget mere.