Skal du vælge en luft til vand varmepumpe?

Med en luft til vand-varmepumpe kan energien i luften udnyttes

Vælger du en luft til vand-varmepumpe, kan du nyde den praktiske fordel, at du får både varme og varmt vand til din bolig. Den nyeste Teknologi gennem de seneste år er væsentlig forbedret, og nyindkøbte anlæg er i dag virkeligt effektive.

Det er en hel del billigere end at installere et jordvarmeanlæg. Haven skal ikke opgraves til nedlægning af slanger i jorden.

Du kan til gengæld producere din egen energi og derved opnå store besparelser økonomisk.

I frostvejr virker varmepumpen stadig

 Luft til vandvarmepumpen sætter den indsugede udeluft undet et højt tryk. Derfor kan den faktisk udvinde energi ud af luft, som er under frysepunktet

Dog knapt så effektivt som jordvarme

At luft til vand varmepumpen er knapt så effektiv som et jordvarmeanlæg, har den årsag, at den udeluft, som varmepumpen trækker energi ud af, svinger en del temperaturmæssigt. Ved jordvarme har den jordopvarmede væske, som jordvarmeanlægget henter op, en mere konstant temperatur hele året rundt.

Når du vælger jordvarme, skal du have et jordvarmeanlæg. Et jordvarmeanlæg er bestående af et nedgravet rørsystem. Dertil kommer en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på varme i jorden  og pumpens kølevæske til udvinding af energi. 300 m2 grund er nok. Bor du på en ganske lille grund, kan jordvarmen hentes via en lodret boring. Den lodrette boring har også den fordel, at haven ikke skal graves op.

Hvad er en luft til vand varmepumpe

Ved en luft til vand varmepumpe løsning trækkes ophobet energi i luften ud og "lægges" i vandet i din boligs varmtvandsbeholder. Den står ofte udenfor huset. Udeluften trækkes ind i varmepumpen via en ventilator. Luften sættes under kraftigt tryk. Luften under tryk indeholder energi, som trækkes ud og bruges til at opvarme væske.

Væsken  sendes ind i huset til varmtvandsbeholderen gennem et rør eller en slange. I varmtvandsbeholderen opvarmer væsken vand til brug og vand til radiatorvand og vandbåren gulvvarme.  

Få fire kWh, når du bruger én

Varmepumpen kræver strøm for at fungere. En fashinerende fordel er, at den bruger 1 kWh til drift, så producerer den 3-5 kWh til opvarmning. Luft til vandvarmepumpen har en SCOP værdi. Værdien er en beregning over, hvor mange kWh den er i stand til at producere for hver kWh, som forbruges. Kig på SCOP værdien - jo højere SCOP værdi, jo mere effektiv er din varmepumpe.

Når du skal vælge luft til vand varmepumpe til din bolig

Kontakt os og hør om dine muligheder for at få en besparende varmeløsning til din bolig. Vi kommer over hele Østjylland, men vi er særdeles kendt for at lave gode løsninger med din varmepumpe i Odder, Hundslund, Malling, Beder, Mårslet, Hasselager, Hørning, Solbjerg og Skanderborg og omegn.   

Bliv klogere på energi- og varmeløsninger – læs mere om: